Džemat Grivići: Svečana akademija polaznika mektebske nastave i brojne predramazanske aktivnosti

Džematski odbor džemata Grivići zajedno sa imamom džemata Velid-ef. Dupovcem pokrenuo je akciju zamjene stolarije na džamiji. Cilj  je bio da to bude do mubarek ramazana. Zahvaljujući dobrovoljnim prilozima džematlija iz džemata, kao i prilozima pojedinaca  iz drugih džemata te dijaspore – zamijenjena je kompletna stolarija na džamiji, džamija je okrečena a ćilimi su oprani. Otišlo se i korak dalje –  poradilo se i na unutarnjoj rasvjeti u džamiji, kao i na samom ozvučenju. Omladinski sektor pobrinuo se oko samog čišćenja džamije. Tako da su džematlije u potpuno novoj „džamijskoj atmosferi“ dočekali mubarek ramazan.

Nastavak radova nastavit će se nakon ramazana, a riječ je o toplotnoj fasadi džamije – za koju su sredstva već obezbijedili.

Dana 5.5.2019. godine u nedjelju, u džamiji „Grivići“ priređena je „Svečana akademija polaznika mektepske nastave“ povodom završetka mektepske godine i dočeka mubarek ramazana.

Akademiji  je prisustvovalo 110 polaznika mektepske nastave, kao i veliki broj roditelja i džematlija. Djeci su uručene hedije u vidu paketića, diplome, zahvalnice i pohvale za najredovnije, kao i posebne nagrade za one koji su završili kur’ansko pismo i najredovnije u mektebu.

Na početku programa obratio se imam Velid-ef. Dupovac, a čitav program bio je  popraćeno  ilahijama polaznika mektepske nastave. Na kraju programa, prije podne namaza – roditelji su pripremili i zakusku za sve prisutne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter