Džemat Gladno Polje: Održani završni ispiti za polaznike mektepske nastave

U subotu 14. 4. 2018. godine u džematu Gladno Polje održani su završni ispiti za polaznike mektepske nastave. Član komisije je bio hafiz Sadrudin ef. Išerić imam Careve džamije. Polaznici mektepske nastave pokazali su zadivne rezultate iz naučenog gradiva i zajedno sa svojim roditeljima mogu biti ponosni na svoj uspjeh. Nakon završnih ispita održano je predavanje za roditelje i djecu povodom mubarek noći Lejletul Miradž. Predavanje je održao Muhamed ef. Kljajić, imam džemata Gladno Polje, nakon kazivanja o Isri i Miradžu, uslijedila je dodjela priznanja najboljim polaznicima. Oni koji su se istakli u mektebu sa svojim znanjem, redovnošću i ponašanjem dobili su na poklon knjigu, a oni koji su počeli da uče u Kur’anu dobili su Kur’an na poklon, a svi prisutni od djece dobili su paketić, također smo nagradili i naše takmičare koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenju.

Zahvaljujemo se svima onima koji su učestovali u ovoj akciji darivanja poklona, također se zahvaljujemo i svim roditeljima koji su svakodnevno podrška svojoj djeci i koji ih šalju u džamiji, a najviše se zahvaljujemo djeci bez koje ne bi imali povoda da sve ovo organizujemo.

Do kraja mektepske godine nastavljamo sa našim aktivnostima, a najbliža od njih je izlet koji će biti organizovan uskoro.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter