Džemat Gladno Polje: Edukativna posjeta Srebrenici

U nedjelju, 17. marta 2019. organizovana je edukativna posjeta Srebrenici džemata Gladno Polje. Na zajedničkom putovanju su bili djeca, roditelji i džematlije. U Potočarima doborodošlicu gostima je iskazao vodič Azir Osmanović, sa kojim je upriličen obilazak mezarja i historijski čas. Poslije obavljanja namaza upriličena je i posjeta Fabrici akumulatora te prikazivanje dokumentarnog filma o Srebrenici, kao i obilazak novootvorenog muzeja.

U nedjelju, 17. marta 2019. organizovana je edukativna posjeta Srebrenici džemata Gladno Polje. Na zajedničkom putovanju su bili djeca, roditelji i džematlije smješteni u dva autobusa.

Polazak je bio u ranim jutarnjim satima. Nakon kraće pauze u Kladnju, odredište je bilo Konjević Polje i nana Fata, koja nažalost nije bila tu. U Potočarima doborodošlicu gostima je iskazao vodič Azir Osmanović, sa kojim je upriličen obilazak mezarja, nakon čega je održan historijski čas.

Poslije obavljanja namaza upriličena je i posjeta Fabrici akumulatora te prikazivanje dokumentarnog filma o Srebrenici i obilazak novootvorenog muzeja.

Ovu priliku džematlije Gladnog Polja su iskoristili kako bi posjetili i gradsku džamiju u Srebrenici, te Musa-pašinu džamiju u Novoj Kasabi, čime je okončana ova edukativna posjeta.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter