Džemat Bojnik: Uručene vakufname vakifima

Godina iza nas je, po mnogo čemu, bila je teška i specifična. Za džemat Bojnik je, i pored općepoznatih teškoća, bila uspješna, jer je u ovoj godini upisano preko 160 polaznika mektebseke nastave, realizirano mnogo aktivnosti, proučena dova novom hafizu Adnanu Salihagiću, ali i zato što je započeto i uspješno dovršeno proširenje džamije i uređenje popratnih prostorija koje su bile izuzetno potrebne.

Najveća vrijednost ove plemenite akcije leži u činjenici da su džematlije ovoga džemata, gotovo u potpunosti, sami finansirali radove, što umnogome govori o njihovom odnosu prema džematu, džamiji i zajednici u cjelini. Svaki doprinos ovoj akciji, bez obzira na ovosvjetsku vrijednost, veliko je dobro kod Gospodara svjetova. Ipak, podjelom vakufnama prije džume namaza 12. februara 2021. godine, se posebno zahvalilo onima koji su se svojim doprinosom posebno istaknuli i učinili korak više u ovom natjecanju u dobru.

S tim u vezi i delegacija Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo na čelu sa glavnim imamom dr. Abdulgafar-ef. Velićem i njegovim saradnicima, te predsjednikom Izvršnog odbora gospodinom Jusufom Zahiragićem i sekretarom Muhamedom Memićem, posjetila je džemat i vakifima džemata uručili vakufname. Ovim povodom prisutnim džematlijama obratio se i glavni imam čestitajući u ime Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo džematu, džematskom odbori, imamu, a posebno vakifima, dovršetak ovih radova, uz dovu Uzvišenom Gospodaru da svakome ko je, na bilo koji način, podržao njenu realizaciju upiše u dobro.

  • Ova širina koju sada u džamiji svjedočimo dovršetkom akcije proširenja i adaptacije mnogo govori o vama, jer čovjek koji ima širinu u sebi želi imati širinu u prostoru. Koliko budemo imali širine u srcu toliko ćemo imati širine u kaburu. Važno je, stoga, da rušimo i zidove koje imamo u nama samima i između nas u našim odnosima, koji nas sputavaju da dosegnemo puninu i ljepotu vjere, poručio je glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić u svome obraćanju.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter