Džemat Bojnik: Izlet u Travnik i Jajce kao nagrada vrijednim mekteblijama

U subotu 12.maja starije grupe, polaznici mekteba Bojnik (njih pedesetak) u pratnji svog efendije Mehidina Bešlića i ispomoć dzematlije Samira Husića posjetili su Travnik i Jajce. Ovaj lijepi izlet realiziran je povodom završetka još jedne uspješno realizirane mektebske godine.

Ramiz ef. Kahrić bio je naš domaćin u džamiji Sultanije Esme i obilasku prelijepog Jajca. Tamo su nas dočekali naši drugari, mekteblije a efendija Kahrić nas je počastio sladoledom. Ovu smo priliku iskoristili da najuspješnijim mekteblijama mekteba Bojnik uručimo zaslužene nagrade za izuzetne rezultate na takmičenjima MIZ Sarajevo 2018. godine.

Nagradili smo Nedžlu Boudella za osvojeno prvo mjesto tri sure napamet Amme džuza, Lamiju Ramović na ulasku u finale mlađa grupa kiraet i Hatidžu Bešlić za osvojeno šesto mjesto u testu znanja.

Ovo su izvanredni rezultati koje je naš mekteb ostvario i mi od srca čestitamo kao i svim ostalim mekteblijama kojih je bilo preko 120 i koji su uspješno pristupili ovogodišnjim hatmama.

Ovaj nezaboravni izlet u Travnik i Jajce realiziran je uz pomoć dobrih ljudi, naših dragih džematlija kojima se od srca zahvaljujemo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter