Džemat Blagovac: Vrijedna donacija SMART interaktivne table za mekteb i iftari za djecu, omladinu i odrasle

U džematu Blagovac u proteklim danima mubarek mjeseca Ramazana desila se jedna lijepa priča koja je rezultirala donacijom SMART interaktivne table za mektebsku učionicu. Ovu vrijednu donaciju donirala je malezijka Mimi H. koja je na facebooku zapazila stranicu džemata Blagovac.

Vidjevši mektebsku učionicu uvijek popunjenu razdragane djece koja vrijedno rade sa svojim muallimom Edin-ef. Mrkulićem, odlučila se za ovu donaciju koja će ako Bog da biti od koristi polaznicima mekteba u edukaciji u narednom periodu.

Edin-ef. izrazio je zadovoljstvo što je učionica dobila najsavremeniju opremu za rad, što će u mnogo čemu olakšati i muallimu u planiranju i izvođenju određenih nastavnih aktivnosti. Svoje oduševljenje nisu krili ni članovi Džematskog odbora, kao i džematlije koji su bili iznenađeni kako je došlo do realizacije ovog projekta.

Pored ove donacije naša sestra iz Malezije će donirati i iftar za sve džematlije koji će se ako Bog da desiti u nedjelju 2. juna u džamiji na Blagovcu. Edin-ef. Mrkulić zahvalio se Mimi H.  kao i članu džemata Senadu Mujiću koji je dao svoj veliki doprinos da se ova dva projekta u džematu Blagovac uspješno realiziraju.

Iftar za omladinu, djecu i odrasle

U četvrtak  9. maja u džematu Blagovac upriličen je iftar za 150 omladinaca i polaznika mekteba koji su zajedno iftarili u džamiji, dok je u ponedjeljak 13. maja bio organiziran i zajednički džematski iftar za 100 osoba. Pored ovih iftara, za 20. maj najavljen je i iftar za žene u džematu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter