Džemat Ahatovići: Glavni imam predvodio džuma-namaz i uručio dekret novom imamu Senedin-ef. Šariću

U petak, 4. decembra 2020. godine, poslije džuma-namaza uručen je dekret novoimenovanom imamu džemata Ahatovići Senedin-ef. Šariću.

Dekret je uručio glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, koji je uz čestitke na novom amanetu koji je preuzeo,  izrazio  nadu da će Senedin-ef. Šarić nastaviti aktivnosti na planu jačanja džemata i razvoju vjerskog života. Ovom prilikom glavni imam se zahvalio dosadašnjem imamu džemata Mevludin-ef. Ćosiću za uspješan rad u džematu i ostvarene rezultate.

Senedin-ef. Šarić rođen je 1987. godine u Zenici. Završio je Elči Ibrahim-pašinu medresu u Travniku i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu (imamski smjer). Od 1. decembra 2010. godine radio je kao imam, hatib i muallim u džematu Župča, Medžlis Islamske zajednice Breza. U radu sa djecom postigao je posebne rezultate, osvojivši nekoliko puta i prva mjesta na takmičenjima na području medžlisa. Kao student bio je angažiran u nekoliko džemata na području MIZ Sarajevo.

Džumu-namaz je predvodio glavni imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, koji je čestitao džematu postavljenje novog imama, istaknuvši da je džemat Ahatovići najstariji džemat na području općine Novi Grad Sarajevo, a da kontinuitet u razvoju džemata i vjerskog života predstavlja veliki uspjeh za ovo područje i zajednicu, u cjelini. Pozvao je prisutne da zajedno sa džematskim odborom daju podršku novom imamu, te da zajedno rade na unapređenju vjerskog života.

Glavni imam je, nadalje, u svojoj hutbi govorio o zahvalnosti, istaknuvši da su to prve kur’anske riječi u kojima je sadržana osnova našeg vjerovanja, koje nas pozivaju da svoj život ukrasimo zahvalnošću, kako Gospodaru svjetova na svemu što nam je darovano, tako i ljudima oko nas sa kojima živimo i radimo. Posebno poštujmo one koji su prije nas hizmet činili našoj vjeri i zajednici.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter