Džamija Dobrinjskih gazija u Nedžarićima: Proučena hafiska dova studentu FIN-a Salihu Đonliću

U nedjelju 03. marta 2019. godine u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, u džamiji Dobrinjskih gazija u Nedžarićima upriličena je hafiska dova novom bh. hafizu Salihu Đonliću. Ispred MIZ Sarajevo prisutnima se obratio glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić, koji je ujedno bio i Salihov muhaffiz. Ovo je jubilarni deseti kandidat hafiza Musića koji je položio hifz. Novom bh. hafizu diplomu hafiza Kur'ana Časnog uručio je izaslanik reisu-l-uleme hafiz Haso Popara, redovni član Komisije za hifz Rijaseta IZ u BiH.

U nedjelju 03. marta 2019. godine u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Sarajevo, u džamiji Dobrinjskih gazija u Nedžarićima upriličena je hafiska dova novom bh. hafizu Salihu Đonliću.

Dobrodošlicu velikom broju vjernika u džamiju Dobrinjskih gazija, poželio je imam i čovjek koji je obilježio vjerski i društveni život naselja Dobrinja i Nedžarići, imam, hatib i muallim Munir-ef. Jašarević, koji je   zasigurno simbol vjerskog života mnogih generacija koje je izveo, s obzirom da je on imam ove džamije od 1983. godine.

Ispred MIZ Sarajevo prisutnima se obratio glavni imam MIZ Sarajevo doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić, koji je iskazao posebnu radost zbog novog hafiza, kojem je hafiz Musić ujedno bio i muhaffiz, kao i profesor na Fakultetu islamskih nauka, gdje aktivno djeluje i Sekcija za hifz uz potporu Fondacije za hifz „Hafiz dr. Fadil Fazlić“, čiji je stipendista i novi hafiz, Salih Đonlić. Dr. hafizu Musiću ovo je jubilarni deseti kandidat koji je položio hifz.

U nastavku programa, prisutni hafizi su učenjem odlomaka iz Časnog Kur’ana, podsjetili prisutne na ljepotu Allahove riječi te na univerzalne Kur’anske pouke i poruke. Hafiz Salih Đonlić je proučio posljednje odlomke iz Časnog Kur’ana, nakon čega je hafisku dovu proučio njegov muhaffiz doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić.

Izaslanik reisu-l-uleme na ovoj svečanosti je bio hafiz Haso Popara, redovni član Komisije za hifz Rijaseta IZ u BiH, koji je nakon kratkog obraćanja prisutnima, hafizu Salihu Đonliću čestitao uručivši mu diplomu hafiza Kur’ana Časnog.

Salih Đonlić, sin Edina i Mirele, rođen je 03. jula u Hamburgu u Njemačkoj. Osnovnu školu pohađa u Detroitu, u Americi, gdje završava i dva razreda srednje škole. 2012. godine upisuje “Behram-begovu medresu” u Tuzli, gdje se upoznaje sa svijetom hifza. Nakon medrese upisuje “Fakultet islamskih nauka u Sarajevu”, gdje intenzivno počinje učiti hifz pred hafizom Kenanom-ef Musićem. Hifz pred Komisijom Rijaseta završava 08. februara 2019. godine, a trenutno je student treće godine na FIN-u.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter