Dr. Munir Drkić gost Tribine ponedjeljkom u Novom Gradu

Tribine ponedjeljkom u općini Novi Grad Sarajevo, projekat je  Medžlisa IZ Sarajevo koji se u kontinuitetu realizra već treću godinu.

U ponedjeljak, 12.02.2018. godine gost predavač bio je dr. Munir Drkić. Dr. Drkić je govorio o temi „Dželaluddin Rumi i njegov značaj i na istoku i na zapadu“. Ašere na početku programa je proučio hfz. Omer Zulić, a citate iz Mesnevije je veoma nadahnuto čitao Tarik Kohnić. Najznačajnije i najpoznatije djelo Rumija, Mesnevija, prisutna je već stoljećima na našim prostorima. To je knjiga koja, kao rijetko koji drugi tekst, u kulturnoj tadiciji Bošnjaka uživa poseban status i poštovanje. Stoga je ovo bila još jedna prilika za inspirativno druženje i napajanje srca iz vrela mudrosti.

Posjećenost tribini bila je izuzetna uz prisustvo velikog broja imama, profesora sarajevskog Univerziteta, članova Mreže mladih i džematlija naših džemata što i jeste cilj ove tribine: ponuditi interesantne goste i sadržaje i van džamijskog prostora. Domaćin i moderator tribine ispred MIZ Sarajevo bio je Mehidin ef. Bešlić koji je najavio novu tribinu za mjesec dana na istom mjestu uz interesantne goste.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter