Dr. Enes Durmišević održao predavanje o temi “ZAVNOBIH: Priznavanje i osporavanja”

Profesor Pravnog fakulteta u Sarajevu, dr. Enes Durmišević bio je gost četvrtog, ujedno i posljednjeg predavanja ponedjeljkom, u okviru renomirane tribine koju MIZ Sarajevo organizuje u okviru svoje tradicionalne manifestacije “Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah”. I ovog ponedjeljka Velika sala Gazi Husrev-begove biblioteke bila je ispunjena posjetiocima koji su imali i dodatni povod za dolazak, a to je 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Predavač, uvaženi profesor Durmišević, upravo je povodom obilježavanja ovog značajnog datuma za sve govorio o temi “ZAVNOBIH: Priznavanje i osporavanja”. Dobrodošlicu prisutnima iskazao je moderator mr. Meho-ef. Šljivo, koji je iskoristio priliku i da predstavi osnovne crtice iz biografije dr. Durmiševića.  

Prigodnu zahvalnicu za učestvovanje na ovoj tribini i Manifestaciji MIZ Sarajevo, dr. Durmiševiću uručio je muftija sarajevski prof. dr. Enes-ef. Ljevaković. Kao i većinu sadržaja ove Manifestacije, i četvrto predavanje dodatno su uljepšali članovi Hora MIZ Sarajevo.  

Predavanje prof. dr. Enesa Durmiševića je ujedno bio i predposljednji događaj ovogodišnje 15. manifestacije “Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah”, koja će završiti u srijedu 27. novembra sa “Večeri muslimanske duhovnosti”, koja će biti upriličena u dvorani “Mirza Delibašić” KSC Skenderija od 19 sati.   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter