Dječija radost mevludu: Održan dječiji mevludski program u džematu Novi Ilijaš

U subotu, 9. novembra 2019./12.rebiul-evvela 1441.H.g., u Centralnoj džamiji u Novom Ilijašu, poslije podne-namaza upriličena je mevludska svečanost povodom godišnjice rođenja najboljeg bića, voljenog Resulullaha,  Muhammeda,  a.s.

Ova svečanost je bila posebna zato što su cijeli program (učenje Kur’ana Časnog, prijevod, salavate, mevlud i šerif, ilahije i citiranje hadisa)  izveli mektepski polaznici iz ovog mekteba. Prije samog programa, upriličeno je i šerijatsko vjenčanje dvoje mladenaca koji su odlučili obaviti taj čin u ovoj džamiji baš na ovaj mubarek dan.

Gost predavač, mr. Malik-ef. Šljivo, pomoćnik glavnog imama za mektepsku nastavu, obratio se prisutnim roditeljima naših mekteblija, mekteblijama kao i ostalim našim dzematlijama nadahnutim vazom o Poslaniku voljenom.

U okviru drugog dijela programa, organizirana je i radionicu za naše najmlađe polaznike u odvojenoj učionici koji su obojili i napisali čestitke povodom rođenja našeg Poslanika Muhammeda, a.s.  Na kraju su djeca obradovana mevludskim bombonama i sokom.

Za uspješan program organizatori se zahvaljuju Džematskom odboru džemata Novi Ilijaš, roditeljima i djeci, i svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovom mubarek program.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter