Deset novih učača Kur`ana u džematu Teftedarin do

U nedjelju, 25.02.2018. godine, poslije jacije-namaza, u prostorijama novog mekteba džemata Teftedarin do, MIZ Sarajevo, upriličena je svečanost povodom uspješnog završetka kursa sufare za deset žena, inače članice ženskog aktivizma u džematu.

Ovim kursom, koji je organiziran u zimskom periodu, uspješno je rukovodila muallima Sumeja Sultanović, prema tvrdnjama muallime Adne Zulić, koordinatorice za ženski aktivizam MIZ Sarajevo. Muallima Zulić je ovom prilikom održala poučno predavanje na temu: “Kako uskladiti obaveze”.

U nastavku su predstavljene polaznice kursa, te su im dodjeljeni primjerci Časnog Kur`ana i pokloni koje je obezbjedio MIZ Sarajevo, na čelu sa dr. Ferid ef. Dautovićem, na čemu im se svesrdno zahvaljujemo.

Ovogodišnje svršenice kursa sufare su: Fatima Karčić, Ramiza Karčić, Sabira Hajdarević, Mirsada Tiro, Eslada Dedović, Sadeta PrljačaAlma KadrićAida Karčić, Sabiha Maslo, Karajbić Mirza. Na kraju je upriličeno druženje uz zakusku za četrdesetak prisutnih žena. Zahvaljujemo se svima koji su dali doprinos u ovom hairli projektu.

Sumeja Sultanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter