Delegacija predvođena turskim parlamentarcem Refikom Özenom posjetila mektebe Lužani i Sokolović Kolonija I

Delegacija predvođena zastupnikom u turskom parlamentu iz grada Bursa i predsjednikom Međuparlamentarne grupe prijateljstva Turske i BiH g. Refikom Özenom posjetila je sarajevske mektebe Lužani i Sokolović Kolonija I, te su tom prilikom u saradnji sa “Fondacijom Hayrat” vrijednim mekteblijama podijelili oko 200 primjeraka Časnog Kur’ana.

Delegaciju iz Republike Turske, u kojoj su pored g. Özena još bili članovi Udruženja “Balkanska saradnja” g. Ali Said Adiloğlu, g. Yasin Altuntepe, g. Erkan Kırcali i g. Hamza Gökhan Tüccar, predstavnici Ambasade Republike Turske u BiH g. Gokhan Aksan i g. Samed Omerdić te predstavnici “Fondacije Hayrat” g. Ali Bellikli i g. Medžid Duraković, ispred MIZ Sarajevo dočekali su glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić te njegov pomoćnik hafiz Ammar-ef. Bašić.

Turska i Bosna i Hercegovina, prema riječima g. Özena, imaju veoma dobre odnose na svim nivoima, a pored razvijanja parlamentarne i političke saradnje, vrlo je bitno da ti odnosi svakim danom jačaju pogotovo na trgovinskom, kulturnom i edukativnom polju. Na tom tragu je i ova posjeta sarajevskim mektebima i vrijednim polaznicima mektebske nastave.  

Gosti su posebno bili zadovoljni viđenim u mektebima Lužani i Sokolović Kolonija I, gdje su podijelili oko 200 primjeraka, pohvalivši vrijedne mekteblije i njihove muallime Senaid-ef. Isakovića i Enver-ef. Hošića, koji su iskazali zahvalnost na posjeti i vrijednoj donaciji.    

Gostima iz Republike Turske zahvalio se glavni imam doc. dr. hafiz Kenan-ef. Musić, koji je izrazio zadovoljstvo jačanjem saradnje sa prijateljskom Republikom Turskom uz poruku kako nema boljeg poklona i hajrata od Časnog Kur’ana, pogotovo našim najmlađima.    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter