Delegacija MIZ Sarajevo u posjeti Centru za liječenje i rehabilitaciju Suhodol

U utorak 13. marta tekuće 2018. godine, delegacija Medžlisa islamske zajednice Sarajevo u sastavu Malik ef. Šljivo, zamjenik glavnog imama i Elvedin ef. Klisura, pomoćnik glavnog imama boravila je u posjeti Centru za liječenje i rehabilitaciju Suhodol, gdje ih je primio direktor g. Almir Karadža. Ovim centrom rukovodi Udruženje Centar Savremenih Inicijativa (CSI), koje je osnovano 2002. godine s ciljem buđenja svijesti zajednice o potrebi za zajedničkim djelovanjem u iznalasku alternativnih rješenja za aktuelne probleme u našem društvu.

Povod ovog sastanka je molba Centra Savremenih Inicijativa upućena MIZ Sarajevo sa željom da se u skorije vrijeme omogući obavljanje džume-namaza u ovom rehabilitacionom centru u Suhodolu – općina Hadžići, pod čijim krovom trenutno borave 23 štićenika. Ovu posjetu delegacije MIZ Sarajevo g. Karadža je iskoristio kako bi goste upoznao sa radom, uslovima te ciljevima djelovanja Udruženja koje se već petnaestak godina bavi aktivnostima vezanim za socijalni rad i pomoć građanima u našoj zajednici.

Direktor Karadža je istakao kako jedan od njihovih nazahtjevnijih projekata predstavlja Centar za liječenje i rehabilitaciju u Suhodolu, koji od 2004. godine kontinuirano pruža dugoročno stacionirano liječenje i terapijske usluge rehabilitacijskog programa za korisnike koji se bore sa bolešću ovisnosti. Osim Centra, CSI kontinuirano realizuje i drugi niz aktivnosti poput Kluba resocijalizacije “Neovisnost”, Savjetovalište i predavanja za omladinu iz oblasti primarne prevencije.

Delegacija MIZ Sarajevo se zahvalila na pozivu i dočeku, obrativši se štićenicima i osoblju ove nevladine i neprofitne organizacije, sa kojima su zajedno obavili podne-namaz, uputivši im podršku i zahvalnost na svemu što čine, a pogotovo zbog činjenice da obezbjeđuju besplatne uslove liječenja za sve one koji zatraže pomoć.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter