Delegacija MIZ Sarajevo u posjeti Behram-begovoj medresi i MIZ Tuzla

U četvrtak, 08. februara tekuće 2018. godine delegacija MIZ Sarajevo na čelu sa glavnim imamom dr. Ferid-ef. Dautovićem te zamjenikom glavnog imama Malik-ef. Šljivom i pomoćnikom glavnog imama Elvedin-ef. Klisurom, boravila je u službenoj posjeti Behram-begovoj medresi u Tuzli.

Behram-begova medresa je inače u posljednjih nekoliko godina prva u vrednovanju rada svih srednjih škola Tuzlanskog kantona, na čemu su čestitike iskazali i predstavnici MIZ Sarajevo, koji su ovom prilikom obišli prostorije medrese upoznavši se sa odgojno-obrazovnim sistemom ove škole. Domaćini su upriličili i prijem za goste iz Sarajeva, kojem su pored direktora Behram-begove medrese mr. Ahmeda Hatunića, prisustvovali i dr. Mensur Husić, pomoćnik direktora za nastavu, Mehmedalija ef. Čandić, pomoćnik direktora za učenički dom te dr. Sead Seljubac, profesor tefsira i pomoćnik muftije tuzlanskog.

Nakon ugodnog razgovora i predstavljanja aktivnosti ove ustanove, glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović je iskoristio ovu priliku da uruči zahvalnicu i poklone domaćinima zbog učešće Behram-begove medrese u programu 13-te tradicionalne manifestacije MIZ Sarajevo Dani o Allahovom Poslaniku “Selam, ya Resulallah”. Naime, učenici Behrem-begove medrese su 08. decembra 2017. godine u Domu Oružanih snaga BiH  oduševili sarajevsku publiku premijernim izvođenjem predstave “Behram-beg”. Glavni imam dr. Dautović je naglasio kako MIZ Sarajevo ima izvrsnu saradnju sa našim medresama, koje svake godine uključuje u ovu Manifestaciju i daje im priliku da se predstave u najboljem svjetlu, a publici pruža izvrsnu priliku da nauče sve ono što je važno za bh. medrese, njihove osnivače i njihov rad općenito.

Nakon posjete Behram-begovoj medresi, delegacija MIZ Sarajevo je posjetila i MIZ Tuzla, gdje ih je primio glavni imam hfz. Ahmed-ef. Huskanović. Tokom ovog susreta razgovarano je o radu, te su razmijenjena neka od iskustava u radu i djelovanju na područjima medžlisa Sarajevo i Tuzla. Ovom susretu su prisustvovali i sekretar Medžlisa Tuzla mr. Dženan-ef. Rahmanović i Mersad-ef. Pašić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter