Dan općine Hadžići: Priznanje za Mrežu mladih Hadžići

Mreža mladih Hadžići pod vodstvom Maida-ef. Alađuza, imama, hatiba i muallima džemata Donji Hadžići dobitnik je posebnog priznanja “Zahvalnica Općine Hadžići” u oblasti društvenog djelovanja. Za samo dvije godine aktivnog djelovanja, Mreža mladih Hadžići je prepoznata kao veoma uspješna u radu sa mladima na području općine Hadžići, ali i šire.

Odavanjem počasti herojima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., nizom sportskih i kulturnih manifestacija te svečanom sjednicom Općinskog vijeća Hadžići obilježen je 6. mart – Dan Općine Hadžići.

Povodom obilježavanja Dana općine, dodijeljena su općinska i sportska priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima za proteklu godinu.

U okviru programa obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnoti BiH i 6. marta – Dana Općine Hadžići promovisana je još i knjiga “Stari bosanski nišani općine Hadžići” te premijerno prikazan dokumentarni film Avde Huseinovića “Hadžići godine agresije”.

Mreža mladih Hadžići pod vodstvom Maida-ef. Alađuza, imama, hatiba i muallima džemata Donji Hadžići dobitnik je posebnog priznanja “Zahvalnica Općine Hadžići” u oblasti društvenog djelovanja.

Za samo dvije godine aktivnog djelovanja, Mreža mladih Hadžići je prepoznata kao veoma uspješna u radu sa mladima na području općine Hadžići, ali i šire.

Jedna manja grupa omladine je bila prisutna svečanoj sjednici općinskog vijeća u multimedijalnoj sali, a čast preuzimanja zahvalnice pripala je članici Mreže mladih Edini Čović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter