Članovi Mreže mladih MIZ Sarajevo posjetili Mostar, Jablanicu i Konjic

Dana 25. 08. 2019. godine članovi Mreže mladih MIZ Sarajevo imali su izlet u južnije krajeve te su tom prilikom posjetili Jablanicu, Mostar, Blagaj i Konjic.  Ovo je bio nagradni izlet za članove Mreže mladih koji su uzeli učešća u aktivnostima koje su bile namijenjene za mlade u sklopu projekta “Ljeto u Šeheru”.

Dok nas je Sarajevo ispratilo sa hladnim i sumornim vremenom  Jablanica nas je dočekala sa vedrim nebom i još vedrijim glavnim imamom Ekrem-ef. Hodžićem, koji nam se tom prilikom i obratio. Nakon druženja sa glavnim imamom posjetili smo muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi”.

Naše putovanje smo nastavili ka Mostaru gdje nam je dobrodošlicu iskazala omladina Infoservisa MIZ Mostar i priredila nam ugodno druženje u Studentskom hotelu. Uz upoznavanje i zbližavanje omladine nastavili smo i obilazak Mostara. Nakon ručka uputili smo se ka Blagaju i njezinoj ljepotici, Tekiji na Buni.

Dok smo se mimoilazili sa turistima što su tu po prvi put mi smo po ko zna koji put udisali ljepote naše Domovine i nanovo se oduševljavali. Kiša nas je sustigla već u Blagaju te smo bili primorani odgoditi planirano splavarenje na Jablaničkom jezeru, međutim, kiša nas nije omela da napravimo lijep predah u Konjicu, nakon čega smo se u večernjim satima vratili u Sarajevu.

Zahvaljujemo se našem Medžlisu koji nam je organizovao ovo lijepo putovanje i druženje kao i Medžlisima IZ-e Mostar i Jablanica koji su nam bili domaćini i u skorije vrijeme očekujemo posjetu mladih iz spomenutih Medžlisa i nastavak druženja u našem Šeheru.

Amina Šehović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter