Članovi Mreže mladih džemata Istiklal posjetili Istanbul

U drugoj polovini mjeseca jula grupa od trisedeset najaktivnijih članove Mreže mladih džemata Istiklal boravilo je u desetodnevnoj posjeti Istanbulu. U pratnji imama mr. Ahmet-ef. Skopljak obišli su brojne znamenitosti grada koji plijeni pažnju posjetilaca.

Grupi se pridružilo 15 mladih iz džemata Turbe, MIZ Travnik,  te deset članova Mreže mladih Banja Luka sa kojima je putovao koordinator mr. Muhedin-ef. Spahić. Mladi su bili posebno oduševljeni džamijama, Sultan- Ahmedovom, Sulejmanijom, Šehzade, Jeni i Ejub džamijom, a najviše traga na njih je ostavila novoizgrađena Velika džamija na Čamlidži. Također, poseban hal je bio na džuma namazu u impresivnoj džamiji Sultan Mehmeda na Fatihu.

Osim džamija, mladu su posjetili nezaobilaznu Kapali i Misir čaršiju, tržni centar „Veneciju“, Pierre Loti, Istiklal ulicu na Taskimu, Bešiktaš, Uskudar i krstarili Bosforom. Ovo putovanje će dugo ostati u sjećanju svima, zajednički namazi, predavanja, šetnje, i druženje je rezultiralo mnogim prijateljstvima, koja će, nadamo se, dugo trajati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter