Članice ženskog aktivizma džemata Teftedarin Do, Lubine džamije i Sedrenik posjetile džemat Boljkovac, MIZ Gornji Vakuf

Dana 07.03.2020. godine, članice ženskog aktivizma iz džemata Teftedarin Do, Lubine džamije i Sedrenik predvođene svojim muallimama Sumejom Sultanović, Enisom Meštrovac i Senidom Klisura-Balić organizovale su posjetu džematu Boljkovac, MIZ Gornji Vakuf.

Na ovom zanimljivom putovanju pauzu su napravile u vezirskom gradu Travniku, gdje su iskoristile priliku da posjete poznatu Šarenu džamiju. U džematu Boljkovac srdačnu dobrodošlicu ovoj grupi žena je iskazala koordinatorica ženskog aktivizma Edina Hodžić sa svojim članicama. Kroz ugodno druženje i prigodne poslastice koje su pripremile aktivistkinje ovog džemata, žene su razmijenile svoja iskustva a stekla su se i nova prijateljstva. Put se nastavio preko Konjica, Prozora i Jablanice. Nakon šetnje kroz grad, akšam-namaz se klanjao u Islamskom centru u Konjicu,  nakon čega je uslijedio povratak u Sarajevo.

Ovakva druženja i posjete svakako imaju za cilj da se prošire poznanstva, razmijene iskustva, posjete lijepi bosanski gradovi pa je tako dogovoreno da se u skorije vrijeme ponovi izlet prema drugim bosanskim džematima i gradovima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter