Četvrta godina Halke tefsira u Novom Ilijašu

U džematu Novi Ilijaš održana je prva ovogodišnja Halka tefsira. Halku tefsira je aktivnost koju vodi prof. Muvedeta Halilović u koordinaciji sa Mejrimom Valjevac. Džematlijeke već četvrtu godinu, svakog petka, imaju priliku da  slušaju koje su to kur’anske pouke i poruke koje nam je Uzvišeni Gospodar ostavio u emanet da ih praktikujemo u životu. 

Halka tefsira je iznjedrila jednu halku čestitih, čistih, iskrenih srca (insana) koje su u hizmetu svom džematu i društvu. Koordinatorica Mejrima Valjevac je zajedno sa ilijaškim koordinatoricama Almom Šehović, Lejlom Šehić i Eminom Muminović dogovorila da se halka tefsira proširi na okolne džemate kako bi pružili mogućnost onim džematlijkama koje nisu u mogućnosti da prisustvuju ovim predavanjima u Novom ilijašu da se okoriste u svom džematu.

Ovaj projekat pokazao se veoma učinkovitim i korisnim na način da su se pored stjecanja znanja džematlijke upoznale, družile i ujedinile kroz svoje džemate i druženja. I ove godine nastavlja se sa tim projektom, tako da svaki posljednji petak u mjesecu će ta halka tefsira biti u jednom od okolnih džemata.

Nakon prvog predavanja upriličen je doček u džematu za  mualimu Eminu i imama mr. Ejub-ef.  Velića koji je izrazio posebnu dobrodošlicu u želji za daljnjim druženjima i napredovanjem.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter