Četrnaest novih učača Kur`ana u džematu Teftedarin do

U srijedu, 21.03.2018. godine, poslije jacije-namaza, u prostorijama novog mekteba džemata Teftedarin do, MIZ Sarajevo, upriličena je svečanost povodom uspješnog završetka kursa sufare za četrnaest odraslih muškaraca. Ovim kursom, koji je organiziran u zimskom periodu, uspješno je rukovodio imam, mr. Adis ef. Sultanović.

Glavni imam, dr. Ferid ef. Dautović je svojim dolaskom uveličao svečanost i održao poučno predavanje o vrijednosti učenja Kur`ana. Posebno je čestitao svima koji su bili ustrajni da nauče kur`ansko pismo. U nastavku su predstavljeni svršenici kursa, te su im dodjeljeni Kur`ani koje je obezbjedio MIZ Sarajevo, na čelu sa dr. Ferid ef. Dautovićem, na čemu im se svesrdno zahvaljujemo.

Ovogodišnji svršenici kursa sufare u džematu Teftedarin do su: Vahid Bajić, Mustafa Velić, Šehović Almedin, Izet Brković, Emir Kadrić, Muamer Prljača, Emir Perviz, Suljo Mahmutović, Rešad Pojata, Bajro Šehović, Edin Subašić, Davud Beganović, Aldin Šehović, Muamer Ćormehić.

Poslije prozivke, kao znak priznanja od svršenika sufare uručen je i prigodan poklon imamu Adis ef. Sultanoviću, koji se zahvalio na lijepoj gesti polaznika. Na kraju je upriličeno druženje uz večeru za sve prisutne, na čemu se zahvaljujemo svima koji su dali doprinos u ovom hairli projektu.

Sumeja Sultanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter