Promocija i svečana dodjela šehadetnama svršenicama kursa sufare

U četvrtak 05.04.2018. godine, poslije akšam- namaza i zikra u džematu na Carini, Vratnik, održana je svečana promocija novih učača Kur’ana. Tom prilikom je upriličena dodjela šehadetnama i Kur’ana hanumama koje su proteklih mjeseci uz mnogo želje i truda savladale kur’ansko pismo.

Nakon proučenog zikra imam džemata Carina, Šerif ef. Delić, se obratio prisutnim, održao kratko predavanje, čestitao svršenicama Sufare te istakao važnost i blagodati učenja Kur’ana. Ovu svečanost svojim umilnim glasom počastila je i džematlijka Iman Nalić, izvodeći ilahiju. Nakon toga, mualima džemata na Carini, Dženana Delić, poselamila je prisutne, prisjetila se časova koji su se održavali svakog utorka u prostorijama džamije. U svome obraćanju podsjetila je na mnogobrojne aktivnosti džematlijki tokom godine, kao što su halka Kur’ana, putovanja, humanitarne akcije.

Mualime Enisa Meštrovac i Amela Brdar, uveličale su ovu svečanost i počastile nas učenjem ilahija. Potom, nakon uručenih šehadetnama, efendija Edin Hadžimajlić, proučio je određene dijelove Časnog Kur’ana. Nakon klanjanja jacije- namaza, nastavljeno je druženje uz sok, kahvu i kolač u prostorijama divanhane.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter