Brojnim aktivnostima Mreže mladih obilježen Dan nezavisnosti

Nedjelja, 01.3.2020. godine bio je dan ispunjen brojnim aktivnostima na svim punktovima Mreže mladih Muftijstva sarajevskog. Riječ je o raznovrsnom sadržaju, realizovanom sa ciljem podsjećanja sebe i drugih na važnost domovine i identiteta.

Tako je na nekim punktovima Dan nezavisnosti obilježen posjetom nekog historijski značajnog lokaliteta, čime je omladina praktično pokazala kako zna cijeniti ono što je dobila u naslijeđe i emanet.

Pored ovoga, u okviru aktivnosti Mreže mladih posjećena šehidska mezarja i spomen-obilježja, gdje su se posjetioci sjetili žrtve najvrednijeg što se može dati – žrtve života. Odgovornost nam je da čuvamo domovinu za koju su dati životi, zajednički je zaključak ovih posjeta.

Također, u značajne aktivnosti spada niz edukativnih predavanja. Ugledni profesori i predavači govorili su omladini o važnosti domovine; neki iz historijske perspektive, a neki iz perspektive savremenosti.

U pojedinim mjestima, okupljeni omladinci su održali radionice ili vodili razgovore na teme koje su aktuelne i tiču se odnosa prema vlastitom okruženju, ali i svemu što se tokom prošlosti dešavalo u Bosni i Hercegovini. “Otići ili ostati”, “Kako je najkorisnije koristiti domovini?” “Kako najbolje pokazati poštovanje spram žrtve šehida?”, “Izgradnja stava”, neke su od tema tretiranih unutar ovih razgovora.

Sve ove aktivnosti su pokazale kako omladina Mreže mladih ima izgrađenu svijest o važnosti domovine i kako to zna pokazati.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter