Bogate aktivnosti Mreže mladih džemata Briješće Brdo

U petak 06. marta u džamiji Briješće Brdo, poslije jacija-namaza, održano je četvrto po redu predavanje uz druženje mladih. Gost prvog petka u mjesecu martu bio je Resul-ef. Alić, imam, hatib i muallim Centralne džamije na Ilidži. I ovu aktivnost ispratio je solidan broj džematlija kao i gostiju iz susjednih džemata.

Resul -ef. je govorio o značenju sura Felek i Nas, naglasivši važnost njihovog čestog učenja radi zaštite od džina i ljudi. Nakon predavanja upriličeno je druženje Mreže mladih sa gostima.

U nedjelju, 08. marta, poslije ikindija-namaza, Mreža mladih ovog džemata, posjetila je selo Gurdići, MIZ Olovo. Tamo su ih dočekali srdačni domaćini, na čelu sa njihovim hatibom, Ibrahim-ef. Mehićem.

Nakon obavljenog akšam-namaza, gosti su obišli prostorije novoizgrađenog, još nedovršenog Omladinskog centra. Vrijeme do jacija-namaza iskorišteno je za obraćanja, Harun-ef. Aličkovića, imama džemata Olovske Luke, Ibrahim-ef. Mehića, hatiba u Gurdićima te gosta Midhat-ef. Begića, imama džemata Briješće Brdo.

Druženju mladih nešto kasnije se pridružio Esad-ef. Pepić, glavni imam MIZ Olovo, koji je mlade počastio kratkim vazu-nasihatom. Uslijedilo je druženje uz ilahije i kaside te međusobno upoznavanje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter