Aktivisti HO “OH SWEET UMMAH” boravili u višednevnoj posjeti BiH

U višednevnoj posjeti našoj zemlji boravili su aktivisti HO “OH SWEET UMMAH”. Članovi ove organizacije već nekoliko godina realiziraju svoje humanitarne projekte u Podrinju, posjećuju povratnike i druže se sa djecom i mladima, razmjenjujući iskustva.

Oni su u toku svoga boravka u našoj zemlji posjetili i glavnog imama doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića, koji im se zahvalio na njihovoj kontinuiranoj brizi o povratnicima, te ih upoznao sa projektima i aktivnostima Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo.

Također, organizirano je i savjetovanje sa aktivistima Mreže mladih na Bjelašnici gdje su učesnici razmijenili iskustva u organizaciji i omladinskim programima, te  dogovorili nastavak saradnje na polju edukacije mladih i razvijanja njihovih organizacionih kapaciteta. Saradnja između ove organizacije i Mreže mladih počela je prošle godine organizovanjem seminara “Leadership for youth activists” sa rahmetli Nabil Al Azmijem, koji je također bio član ove organizacije.

Višednevni boravak ovih aktivista u glavnom gradu BiH okončan je  prelijepim sportskim druženjem sa mekteblijama u džematu Zabrđu, zajedničkim treningom te uručenjem prigodnih poklona mekteblijama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter