66. ZAJEDNO U DOBRU: “Šerijatsko – vjersko vjenčanje”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

66. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i dvadeset peto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 12. marta od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 66. izdanju govorimo o temi “Šerijatsko – vjersko vjenčanje” o čemu razgovaramo sa Muslijom-ef. Čelikovićem, imamom, hatibom i muallimom u džematu Vogošća.

U okviru rubrike “Sarajevske priče” razgovarali smo sa pomoćnikom glavnog imama mr. Malik-ef. Šljivom, koji nam je prenio svoja iskustva po pitanju samog čina i predradnji neophodnih za održavanje jednog šerijatskog-vjerskog vjenčanja.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Sedrenik mr. Suad-ef. Balića, koji je također govorio o ovoj temi.     

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

66. Zajedno u dobru – 12.03.2020. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter