65. ZAJEDNO U DOBRU: “Umra i propisi umre”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

65. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i dvadeset četvrto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 05. marta od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 65. izdanju govorimo o temi “Umra i propisi umre” o čemu razgovaramo sa Sadžid-ef. Ramićem, rukovodiocem Ureda za hadž i umru Rijaseta IZ u BiH.

U okviru rubrike “Sarajevske priče” razgovarali smo sa gospođom Dženanom Ismičić, koja je prije pet godina prvi put boravila na umri sa sinom od 19 mjeseci i suprugom. Bilo je to posebno iskustvo za nju te nam u nadahnutom kazivanju priča svoju priču.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Soukbunar mr. hafiza Maid-ef. Ibrahimovića, koji je također govorio o ovoj temi.     

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

65. Zajedno u dobru – 05.03.2020. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter