61. ZAJEDNO U DOBRU: “Naš odnos prema bolesnima”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

61. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i dvadeseto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 06. februara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 61. izdanju govorimo o temi “Naš odnos prema bolesnima”, imajući u vidu da je 11. februar  Svjetski dan bolesnika, o čemu razgovaramo sa Resul-ef. Alićem, imamom, hatibom I muallimom Centralne džamije na Ilidži.  

U okviru rubrike “Sarajevske priče” poslušajte naš razgovor sa profesoricom Šemsom Mujkanović, koja je za našu rubriku govorila iz perspektive bolesnika, ali i o tome da li smo dovoljno osvješteni i da li  brinemo o našem bolesnom prijatelju, komšiji  ili rodbini, kada im je naša pažnja i pomoć potrebna.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Malešići Muhidin-ef. Husića, koji je također govorio o našem odnosu prema bolesnicima.      

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

61. Zajedno u dobru – 06.02.2020. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter