60. ZAJEDNO U DOBRU: “Duhan – zlo koje ubija”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

60. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i devetnaesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 30. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 60. izdanju govorimo o temi “Duhan – zlo koje ubija”, imajući u vidu da je 31. januar Svjetski dan bez duhanskog dima o čemu razgovaramo sa doc. dr. Nedžadom Hadžiomerovićem, profesorom na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu.  

U okviru rubrike “Sarajevske priče”, poslušajte šta o štetnosti duhana i posljedicama njegovog konzumiranja poručuje prof. dr. Refik Ćatić, univerzitetski profesor i klinički psiholog.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Trnovo Abdullah-ef. Dedića, koji je također govorio o štetnosti ovog poroka.      

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

60. Zajedno u dobru – 30.01.2020. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter