59. ZAJEDNO U DOBRU: “Važnost planiranja u islamu”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

59. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i osamnaesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 23. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 59. izdanju govorimo o temi “Važnost planiranja u islamu” o čemu razgovaramo sa imamom I hatibom Sultan Fatihove – Careve džamije hafizom Sadrudin-ef. Išerićem.  

U okviru rubrike “Sarajevske priče”, poslušajte naš razgovor sa profesoricom predškolskog odgoja, pedagogicom i odgajateljicom u vrtiću Amrom Stupar Kovač o tome koliko je planiranje važno, počevši od malih nogu i koliko je planiranje ključno za njihovo odrastanje.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Centralne džamije u Hrasnici Elmedin-ef. Hodžića, koji je također govorio o ovoj važnoj temi.      

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

59. Zajedno u dobru – 23.01.2020. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter