58. ZAJEDNO U DOBRU: “U vjeri nema prisile – Dan vjerskih sloboda”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

58. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i sedamnaesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 16. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 58. izdanju govorimo o temi “U vjeri nema prisile – Dan vjerskih sloboda” čime se podsjećamo na znamenite riječi Objave: U VJERI NEMA PRISILE, ali i na jučerašnji, 15. januar, koji se u svijetu obilježava kao Svjetski dan vjerskih sloboda. O ovoj temi, te porukama naše vjere razgovaramo sa muallimom Adnom Zulić, koordinatoricom Sektora za brak i porodicu MIZ Sarajevo.

U okviru naše stalne rubrike “Sarajevske priče” poslušajte zanimljiv razgovor sa članicama ženskog aktivizma Centralne džamije u Hrasnici, koje su govorile o tome šta za njih predstavlja vjera i sloboda vjere.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Paje Ilijas-ef. Kadrića, koji je također govorio o ovoj važnoj temi.      

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

58. Zajedno u dobru – 16.01.2020. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter