57. ZAJEDNO U DOBRU: “Važnost obrazovanja i pismenosti u islamu”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

57. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i šesnaesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 09. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 57. izdanju govorimo o temi “Važnost obrazovanja i pismenosti u islamu”, čime se podsjećamo na prve riječi Objave, ali i na jučerašnji, 08. januar, koji se u svijetu obilježava kao Svjetski dan pismenosti. O ovoj temi, te porukama naše vjere razgovaramo sa Muhamed-ef. Šarićem, imamom, hatibom i muallimom džemata Bakarevac.

U okviru naše stalne rubrike “Sarajevske priče” poslušajte šta o obrazovanju općenito, ali posebno o obrazovanju žene muslimanke poručuju studentice Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu Ilma Karzić i Amina Imamović.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Šehadet-Mojmilo Ahmed-ef. Spahića, koji je također govorio o ovoj važnoj temi.      

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

57. Zajedno u dobru – 09.01.2020. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter