56. ZAJEDNO U DOBRU: “Islam zagovara mir i nenasilje”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

56. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i petnaesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 02. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 56. izdanju govorimo o temi “Islam zagovara mir i nenasilje”, s obzirom da se u svijetu 01. januar obilježava kao Svjetski dan mira. O ovoj temi, te porukama naše vjere o tome razgovaramo sa Sultan-ef. Abdurrahimom, imamom, hatibom i muallimom džemata Čekrekči džamije na Baščaršiji.

U okviru naše stalne rubrike “Sarajevske priče” poslušajte šta o miru i nenasilju kaže uvaženi profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici dr. hafiz Halil Mehtić.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Prača Alije-ef. Čančara, koji je također govorio o islamu kao vjeri mira i selameta.     

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

56. Zajedno u dobru – 02.01.2020. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter