55. ZAJEDNO U DOBRU: “Suživot muslimana sa drugima – Različitosti kao bogatstvo”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

55. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i četrnaesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 26. decembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 55. izdanju govorimo o temi “Suživot muslimana sa drugima – Različitosti kao bogatstvo”, o čemu donosimo islamski stav ali i razgovaramo sa g. Jovanom Divjakom, penzionisanim generalom Armije BiH i predsjednikom fondacije “Obrazovanje gradi BiH”. Sa g. Divjakom razgovaramo o bogatstvu različitosti bh. društva.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Vrelo Bosne – Plandište Fuad-ef. Golića, koji je također govorio o ovoj važnoj temi.    

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

55. Zajedno u dobru – 26.12.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter