54. ZAJEDNO U DOBRU: “Dobročinstvo i humanost u islamu”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

54. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i trinaesto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 19. decembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 54. izdanju govorimo o temi “Dobročinstvo i humanost u islamu”, o čemu u našem centralnom dijelu emisije razgovaramo sa Muzafer-ef. Musićem, imamom, hatibom i muallimom u džematu Pofalići. 

U okviru rubrike “Sarajevske priče” poslušajte šta o dobročinstvu kaže  poznata humanitarka, majka siromašnih, gladnih, bolesnih i nemoćnih stanovnika Sarajeva Zilha Šeta ili odmilja Tetka Zilha, voditeljica Narodne kuhinje Stari grad.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih minbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Carina na Vratniku Šerif-ef. Delića, koji je također govorio o ovoj važnoj temi.    

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

54. Zajedno u dobru – 19.12.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter