51. ZAJEDNO U DOBRU: Osvrt na 15. manifestaciju “Dani o Alahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

51. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i deseto izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 28. novembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

U našem 51. izdanju osvrnut ćemo se na završnicu 15. po redu tradicionalne manifestacije “Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resullallah”. U našem centralnom dijelu emisije donosimo vam obraćanja glavnog imama doc. dr. hafiza Kenan-ef. Musića te muftije sarajevskog dr. Enes-ef. Ljevakovića sa zatvaranja manifestacije u okviru “Večeri muslimanske duhovnosti” održane u KSC Skenderija u srijedu 27. novembra.

U okviru rubrike “Sarajevske priče”, poslušajte razgovor sa studenticom FIN-a Aminom Imamović, koja je iz svog ugla govorila o značaju o porukama naše Manifestacije. 

U okviru rubrike “Sa sarajevskih mimbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Otes Mirel-ef. Okanovića, koji je govorio o Poslaniku kao uzornom komšiji.    

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

51. Zajedno u dobru – 28.11.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter