49. ZAJEDNO U DOBRU: “Naš odnos prema starijima”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se već drugu sezonu emituje na talasima radija BIR.

49. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i osmo izdanje naše druge sezone biće realizovano u četvrtak 14. novembra od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Naše 49. izdanje odlučili smo posvetiti temi “Naš odnos prema starijima”, a tim povodom, naša gošća sa kojom razgovaramo o ovoj temi je gđa. Amela Brdar, muallima i socijalna radnica, trenutna koordinatorica za saradnju sa Gerontološkim centrom Sarajevo ispred MIZ Sarajevo te stručna saradnica u Uredu za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH.

U okviru rubrike “Sarajevske priče”, poslušajte razgovor sa korisnicima Gerontološkog centra Sarajevo o tome šta za njih predstavlja lijepa riječ i lijep postupak i koliko im isti znače u njihovim godinama.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih mimbera” prenosimo Vam dio hutbe imama, hatiba i muallima džemata Briješće Brdo Midhat-ef. Begića, koji je govorio o odnosu i brizi prema starijima.    

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te sarajevskih muallima.   

49. Zajedno u dobru – 14.11.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter