41. Zajedno u dobru: “Kurban – propisi i njegov značaj”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

41. izdanje emisije “Zajedno u dobru”, ujedno i posljednje izdanje prve sezone  biće realizovano u četvrtak 25. jula od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Kurban – propisi i njegov značaj”, o čemu Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Trnovo Mirel-ef. Okanovićem.

U okviru naše stalne rubrike “Sarajevske priče” poslušajte priču džematlije Istiklal džamije g. Suada Karkelje, o tome šta za njega predstavlja kurban te kako on i njegova porodica doživljavaju ovaj ibadet.

U okviru rubrike “Sa sarajevskih mimbera” prenosimo Vam dio hutbe o propisima kurbana imama, hatiba i muallima džemata Vogošća Muslije-ef. Čelikovića.   

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

41. Zajedno u dobru – 25.07.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter