40. Zajedno u dobru: “Hadž – temelj vjere”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

40. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 18. jula od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Hadž – temelj vjere”, o čemu Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Panjina Kula Muhamed-ef. Hasanovićem.

U okviru naše stalne rubrike Sarajevske priče poslušajte dio teksta Nedžada Ibrišimovića, koji govori o hadžu, a preporučujemo Vam i hutbu na temu “Vrijednosti hadža”, imama, hatiba i muallima Hadžijske džamije dr. hafiza Muhamed-ef. Čajlakovića.  

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

40. Zajedno u dobru – 18.07.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter