39. Zajedno u dobru: “Ešhuri hurum – Sveti mjeseci”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

39. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 04. jula od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Ešhuri hurum – Sveti mjeseci”, o čemu Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Kasindolska Mustafa-ef. Pašićem.

U okviru rubrike Sarajevske priče poslušajte razgovor sa gospođom Amelom Pilav, doktorom bioloških nauka o tome koliko zuluma činimo sebi i drugima i šta možemo promjeniti po tom pitanju, posebno u svetim mjesecima

Preporučujemo Vam i hutbu na temu svetih mjeseci i njihovog značaja, imama, hatiba i muallima džemata Jezero Muhamed-ef. Abaza.  

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

39.. Zajedno u dobru – 04.07.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter