37 novih učača Kur’ana u džematu Grbavica 2

U četvrtak, 21.03.2019. godine nakon jacije-namaza u džematu Grbavica 2 upriličena je posebna svečanost pod nazivom „VEČER SA KUR'ANOM“, povodom završetka sufare 13 odraslih i 24 polaznika mektebske nastave. Program su izveli studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, koji su milozvučnim učenjem Kur'ana i ilahija ostavili poseban dojam kod prisutnih džematlija. Nadahnuto predavanje ovom prilikom održao je pomoćnik glavnog imama hfz. Ammar-ef. Bašić

U četvrtak, 21.03.2019. godine nakon jacije-namaza u džematu Grbavica 2 upriličena je posebna svečanost pod nazivom „VEČER SA KUR’ANOM“, povodom završetka sufare 13 odraslih i 24 polaznika mektebske nastave.

Naime, od mjeseca oktobra u džematu Grbavica 2 održavao se kurs sufare za odrasle, koji je sada i okončan. U međuvremenu, u redovnoj mektebskoj nastavi sufaru su učili polaznici mektebske nastave. Svi svršenici su pozvani da na poseban način obilježe početak učenja u Kur’ani-kerimu.

Na početku programa imam džemata Sejid-ef. Strika zahvalio se džematlijama na velikom odzivu na ovaj program, rekavši kako se nada da je to pokazatelj naše ljubavi prema Kur’anu, prema Božijoj riječi, a ljubav prema Kur’anu može biti razlogom ulaska u Džennet.

Program su izveli studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, koji su milozvučnim učenjem Kur’ana i ilahija ostavili poseban dojam kod prisutnih džematlija. Ovom prilikom svim svršenicima sufare dodijeljene su diplome i mushafi.

Nadahnuto predavanje ovom prilikom održao je pomoćnik glavnog imama hfz. Ammar-ef. Bašić. Hfz. Ammar je govorio o važnosti Kur’ana u našim životima i koliko je važno da poruke Kur’ana budu prisutne u našim životima.

Program je završen učenjem dove i zajedničkim druženjem nakon programa.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter