36. Zajedno u dobru: “Muslimani i nakon Bajrama”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

36. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 13. juna od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Muslimani i nakon Bajrama”. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Heća Mahala Emir-ef. Pajtom.

U okviru rubrike Sarajevske priče poslušajte Mustafu Harbaša, džematliju džemata Podlugovi koji od ranog djetinjstva, pored mjeseca ramazana redovno posti i dane mubarek mjeseca ševvala.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima Centralne džamije na Ilidži Resul-ef. Alića na temu: “Šta nakon ramazana?”

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

36. Zajedno u dobru – 13.06.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter