34. Zajedno u dobru: “Lejletu-l-Kadr i Kur’an”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

34. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 30. maja od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog, četvrtog ramazanskog izdanja je “Lejletu-l-Kadr i Kur’an”  . O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Stari Ilijaš Amel-ef. Muminovićem.

U okviru rubrike Sarajevske priče poslušajte recital Rešada Kadića “Prva Objava”, u izvedbi Amine Musić.

Preporučujemo Vam i dio hutbe imama, hatiba i muallima u Ferhadija džamiji mr. Muhamed-ef. Velića na temu “Lejletu-l-Kadr”.

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

34. Zajedno u dobru – 30.05.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter