33. Zajedno u dobru: “Poruke Bedra i oslobođenja Meke”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

33. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 23. maja od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog, trećeg ramazanskog izdanja je “Poruke Bedra i oslobođenja Meke”. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Faletići hafizom Samir-ef. Avdićem.

U okviru rubrike Sarajevske priče poslušajte kako mladi učesnici programa, doživljavaju noć Bedra i na koji način ga obilježavaju.

Preporučujemo Vam i dio hutbe imama, hatiba i muallima u džematu Bakarevac Muhamed-ef. Šarića na temu “Šta je naš Bedr?”

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

33. Zajedno u dobru – 23.05.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter