32. Zajedno u dobru: “Zekat i sadekatu-l-fitr”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

32. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 16. maja od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog, drugogg ramazanskog izdanja je “Zekat i sadekatu-l-fitr”. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Mrakovo Amel-ef. Šehovićem.

U oviru rubrike Sarajevske priče donosimo vam zanimljiv razgovor sa hadžinicom Mersom, iz džemata Soukbunar, koja je sa nama podjelila radost što ju Allah počastio da iz svog imetka izdvaja sredstva  u svrhu zekata, sadekatu-l-fitra, sadake i vakufa.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Panjina Kula Muhamed-ef. Hasanovića na temu “Značaj institucionalnog ukupljanja zekata i sadekatu-l-fitra”

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.     

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.   

32. Zajedno u dobru – 16.05.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter