29. Zajedno u dobru: “Učajluci i njihov značaj”

Tema novog izdanja je “Učajluci i njihov značaj”. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Kovači Asadom-ef. Fočom. U okviru rubrike Sarajevske priče donosimo vam anketu u kojoj smo pitali građane Sarajeva, poznaju li termin učajluci a u okviru iste poslušajte i dio atmosfere koja pokazuje način obilježavanja mubarek noći u našim krajevima. Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Nova Breka Mustafe-ef. Isakovića na temu “Značaj učajluka”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

29. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 25. aprila od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Učajluci i njihov značaj”. O ovome Vam donosimo razgovor sa imamom, hatibom i mualimom u džematu Kovači Asadom-ef. Fočom.

U okviru rubrike Sarajevske priče donosimo vam anketu u kojoj smo pitali građane Sarajeva, poznaju li termin učajluci a u okviru iste poslušajte i dio atmosfere koja pokazuje način obilježavanja mubarek noći u našim krajevima.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Nova Breka Mustafe-ef. Isakovića na temu “Značaj učajluka”

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

29. Zajedno u dobru – 25.04.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter