25. Zajedno u dobru: “Vrijeme u životu muslimana”

Tema novog izdanja je “Vrijeme u životu muslimana”  o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa dr. hafizom Muhamed-ef. Čajlakovićem, imamom, hatibom i muallimom Baščaršijske i Hadžijske džamije. O vrijednosti vremena u okviru naše redovne rubrike Sarajevske priče govori nam Sanela Dizdar, nastavnica arapskog jezika i razredne nastave u OŠ “Vrhbosna” u Faletićima. Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Nahorevo mr. Muhidina-ef. Topčagića na temu vremena i njegovog značaja u islamu.

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

25. izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 28. marta od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Vrijeme u životu muslimana”  o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa dr. hafizom Muhamed-ef. Čajlakovićem, imamom, hatibom i muallimom Baščaršijske i Hadžijske džamije.

O vrijednosti vremena u okviru naše redovne rubrike Sarajevske priče govori nam Sanela Dizdar, nastavnica arapskog jezika i razredne nastave u OŠ “Vrhbosna” u Faletićima.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Nahorevo mr. Muhidina-ef. Topčagića na temu vremena i njegovog značaja u islamu.

Emisija se može pratiti i putem youtube stranice radija BIR, te putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

25. Zajedno u dobru – 28.03.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter