20. Zajedno u dobru: “Čistoća i urednost”

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Dvadeseto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 21. februara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Čistoća i urednost”, o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa imamom, hatibom i muallimom u džematu Teftedarin Do mr. Adis-ef. Sultanovićem.

Novo izdanje naše rubrike “Sarajevske priče” govori o čistoći naših kuća i avlija, kojima su naše majke i sestre posvećivale posebnu pažnju. O tome smo razgovarali sa hadži Sabahetom Dizdarević, u čijem je domu i avliji sve na svome mjestu, iako je ona prešla sedmu deceniju.

Preporučujemo Vam i hutbu imama, hatiba i muallima u džematu Zabrđe, Mirsad-ef. Mešanovića na temu čistoće i urednosti u islamu.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

20. Zajedno u dobru – 21.02.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter