16. Zajedno u dobru: Droga i njene refleksije na život pojedinca i zajednice

“Zajedno u dobru” predstavlja edukativno-informativnu emisiju MIZ Sarajevo koja se emituje na talasima radija BIR u programskoj sezoni 2018/2019.

Šesnaesto izdanje emisije “Zajedno u dobru” biće realizovano u četvrtak 24. januara od 18 sati, a u okviru novog izdanja promovišemo sadržaje i događaje koji su održani u organizaciji MIZ Sarajevo, kao i one koji se planiraju održati.

Tema novog izdanja je “Droga i njene refleksije na život pojedinca i zajednice”, o čemu Vam u okviru centralnog dijela naše emisije donosimo razgovor sa imamom, hatibom i muallimom u džematu Hadžići hafizom Hašimom-ef. Zahirovićem.

Pored razgovora sa našim gostom,  u okviru rubrike “Sarajevske priče” donosimo zanimljiv prilog o Javnoj ustanovi Terapijska zajednica Kampus KS smještenoj u Rakovici, čiji je cilj liječenje ovisnosti o narkoticima. O Ovom kampusu i izazovima rada u njemu, razgovarali smo sa hafizom Sinanom Letuka, pomoćnikom direktora za logističke polove.

U okviru našeg novog izdanja poslušajte i hutbu imama, hatiba i muallima džemata Stara Breka hafizom Vedadom-ef. Kasumovićem u kojoj se govori o drogi i njenim zamkama.

Emisija se može pratiti i putem facebook stranica radija BIR i MIZ Sarajevo, a od naših slušalaca očekujemo podršku i njihovo učešće putem SMS-a, viber-a i facebook poruka.

Emisiju “Zajedno u dobru” realizuje i priprema tim sastavljen od sarajevskih imama, hatiba i muallima, te vjeroučitelja i sarajevskih muallima.

16. Zajedno u dobru – 24.01.2019. godine od 18h!

Budimo ZAJEDNO U DOBRU!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter